Alfredo umak

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
maslo
1 šolja
vrhnje za kuhanje
1 češanj
Bijeli luk
1 1/2 šolja
parmezan
1/4 šoljica
peršun
Alfredo umak
  1. Rastopite maslo u većoj tavi na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte vrhnje i kuhajte 5 minuta.
  3. Umiješajte bijeli luk i sir pa kuhajte još 2 minute uz konstantno miješanje.
  4. Pospite peršunom i poslužite uz tjesteninu ili piletinu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*