Avokado salata s gljivama

Služi: 1 osobuPriprema: 5 minuta
Avokado salata s gljivama

Sastojci

Ulja:
2 šolje
Ocat:
3 kašičice
Sok od limuna:
2 kašike
Voda:
2 kašike
Peršun:
1 kašika
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
2 kašike
Biber:
2 kašike
Avokado:
2 komada
Šljive:
3 šolje

Instrukcije

  1. Nasjeckane gljive i avokado stavite u plitku posudu.

  2. U manju teglu dodajte ulje, ocat, sok od limuna, vodu, peršun, bijeli luk, sol i biber. Poklopite i dobro protresite.

  3. Prelijte s tom smjesom avokado i gljive.

  4. Ostavite salatu da odstoji nekoliko sati a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.