- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- / minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 4.10.2010
- 1/2 šolje ulja za salatu
- 3 kašike octa
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike vode
- 1 kašika peršuna, nasjeckanog
- 1 češanj bijelog luka, nasjeckan
- 3/4 kašike soli
- 1/8 kašičice bibera
- 2 avokada, oguljena, narezana na kockice
- 3 šolje gljiva, narezanih

- Nasjeckane gljive i avokado stavite u plitku posudu.
- U manju teglu dodajte ulje, ocat, sok od limuna, vodu, peršun, bijeli luk, sol i biber. Poklopite i dobro protresite.
- Prelijte s tom smjesom avokado i gljive.
- Ostavite salatu da odstoji nekoliko sati a zatim poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!