Avokado salata s gljivama
Služi: 1 osobuPriprema: 5 minuta
Sastojci
1/2 šolje ulja za salatu
3 kašike octa
2 kašike soka od limuna
2 kašike vode
1 kašika peršuna, nasjeckanog
1 češanj bijelog luka, nasjeckan
3/4 kašike soli
1/8 kašičice bibera
2 avokada, oguljena, narezana na kockice
3 šolje gljiva, narezanih
Instrukcije
Nasjeckane gljive i avokado stavite u plitku posudu.
U manju teglu dodajte ulje, ocat, sok od limuna, vodu, peršun, bijeli luk, sol i biber. Poklopite i dobro protresite.
Prelijte s tom smjesom avokado i gljive.
Ostavite salatu da odstoji nekoliko sati a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.