Azijska pileća supa
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Maslo:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
2 komada
Bijeli luk:
3 češnja
Đumbir:
1 kašika
Mrkva:
3 komada
Pile:
1 komad
Konzervisana pileća supa:
2 komada
Voda:
4 šolje
Riža:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U većem loncu rastopite maslo na srednjoj temperaturi.
Dodajte crveni luk, bijeli luk, celer, đumbir i mrkvu. Kada je luk omekšao dodajte piletinu, supu i vodu.
Kuhajte 45 minuta, ako je potrebno dodajte još malo vode da se piletina prekrije.
Umiješajte rižu, dovedite do ključanja pa smanjite temperaturu i ostavite da pirja 30 minuta.
Skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.