- Vrijeme pripreme
- 6 minute
- Vrijeme kuhanja
- 85 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 24.7.2013
- 1 kašika
- maslo
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 komad
- celer
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašika
- đumbir
- 3 komad
- mrkva
- 1 komad
- pile
- 2 komad
- konzervisana pileća supa
- 4 šolja
- voda
- 1 šolja
- riža
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U većem loncu rastopite maslo na srednjoj temperaturi.
- Dodajte crveni luk, bijeli luk, celer, đumbir i mrkvu. Kada je luk omekšao dodajte piletinu, supu i vodu.
- Kuhajte 45 minuta, ako je potrebno dodajte još malo vode da se piletina prekrije.
- Umiješajte rižu, dovedite do ključanja pa smanjite temperaturu i ostavite da pirja 30 minuta.
- Skinite s vatre i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!