- Tjesteninu staviti u proključalu, slanu vodu i kuhati 8 do 10 minuta.
- Kada se skuha, iscijediti je i u većoj posudi pomiješati sa skuhanom piletinom.
- U većoj šerpi zagrijati 1 kašiku ulja, dodati mrkvu i malo soli, pa kuhati 3 do 5 minuta.
- Izvaditi mrkvu i pomiješati je sa tjesteninom i piletinom.
- U šerpu u kojoj se kuhala mrkva dodati 2 kašike ulja, gljive i malo soli, pa kuhati 5 minuta.
- I gljive staviti u posudu sa tjesteninom.
- Staviti još 2 kašike ulja u šerpu, dodati brokulu, karfiol, luk, malo soli i 60 ml vode.
- Sastojke izmiješati i kuhati 5 do 10 minuta uz povremeno miješanje.
- Izvaditi povrće iz šerpe rešetkastom kašikom i pomiješati sa tjesteninom i drugim sastojcima.
- Smjesi dodati sezamovo ulje i soja sos za poboljšanje okusa, pa poslužiti jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!