Azijsko goveđe varivo

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
300 g
zelene mahune
90 ml
paradajz sos
125 ml
brandy
500 ml
goveđa supa
1 komad
đumbir
3 komad
mrkva
1 glavica
luk
2 kašika
Maslinovo ulje
1 1/2 kg
govedina
2 kašika
brašno
4 komad
zvjezdasti anis
Azijsko goveđe varivo
  1. Brašno staviti u tanjir, dodati sol i biber, pa pomiješati.
  2. Govedinu uvaljati u začinjeno brašno.
  3. U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju, pržiti govedinu po 3 minute s obje strane, dok ne dobije smeđu boju.
  4. U posebnoj posudi propržiti luk, dodati isjeckanu mrkvu i kuhati 5-6 minuta.
  5. Umiješati anis i đumbir, zatim dodati govedinu, supu, brendi i paradajz sos.
  6. Posudu poklopiti i smjesu kuhati 90 minuta na umjerenoj temperaturi.
  7. U međuvremenu skuhati mahune, pa ih pomiješati sa skuhanim goveđim varivom.
  8. Jelo poslužiti sa skuhanom rižom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*