Bajadera

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta
Bajadera

Sastojci

Maragarin:
160 grama
Šećer u prahu:
110 grama
Mljeveni orah:
220 grama
Čokolada za kuhanje:
220 grama
Šećer:
1 šolja
Keks:
240 grama
Sok od narandže:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Pomiješajte keks sa sokom od narandže.

  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte 50 g margarina i šećer u prahu a zatim dodajte u smjesu sa keksom.

  3. Dodajte istopljenu čokoladu.

  4. Od smjese koju ste dobili napravite koru.

  5. U zdjeli za kuhanje dodajte malo vode i šećer.

  6. Kuhajte malo a zatim dodajte orahe i 50 g margarina.

  7. Od napravljene smjese formirajte drugu koru te je stavite preko već napravljene.

  8. Od 3 kašike šećera, ostatka margarina i čokolade napravite premaz pa premažite napravljenu bajaderu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.