Baklava

Kategorije: ,

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
80 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 komad
maragarin
4 komad
žumanca
500 g
brašno
400 g
orasi
1 1/2 kg
Šećer
1 1/2 l
voda
1 komad
gotove kore
1 komad
margarin
Baklava
  1. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, jaja i istopljeni margarin. Rukama izmiješajte.
  2. Baklavu pravite tako što ide prvo red gotove kore, zatim smjesa s brašnom i na kraju dodajte isjeckane orahe s istopljenim margarinom za premaz.
  3. Ponavljate to dok se ne potroši materijal.
  4. Isjecite baklavu i stavite je u već zagrijanu rernu na 180 stepeni.
  5. Pecite oko 80 minuta.
  6. Izvadite, prelijte vrućim zaljevom a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*