Basmati riža s škampima
Služi: 1 osobuKuhanje: 16 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Crvena paprika:
1 komad
Kobasica:
50 grama
Zelena paprika:
1 komad
Bijeli luk:
2 češnja
Maslinovo ulje:
1 kašika
Basmati riža:
250 grama
Paradajz:
400 grama
Škampi:
200 grama
Instrukcije
U zagrijanu tavu dodajte crveni luk, paprike, kobasice i bijeli luk pa pecite oko 3 minute.
Umiješajte rižu, paradajz i 1/2 litra kipuće vode. Poklopite i kuhajte na visokoj temperaturi 12 minuta.
Skinite poklopac i dobro promiješajte.
Dodajte škampe i kuhajte još 1 minutu ili dok škampe ne dobiju rozu boju a riža ne omekša.
Skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.