Bataci u lisnatom tijestu

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 komad
batci
400 g
lisnato tijesto
40 g
senf
1 komad
pileća kocka za supu
1 komad
jaje
Bataci u lisnatom tijestu
  1. U posudu za kuhanje staviti 1 l vode, dodati 1 pileću kocku i prokuhati.
  2. Odvojiti kožicu od bataka i staviti ih u proključalu vodu sa kockom.
  3. Batake kuhati dok ne omekšaju, pri čemu je potrebno paziti da se ne raspadnu.
  4. Skuhane batake ohladiti, premazati senfom i ostaviti do sljedećeg koraka.
  5. Lisnato tijesto razviti na debljinu od 3 do 4 mm, isjeći trake širine 2 cm i umotati batake.
  6. Pripremljene batake staviti u posudu za pečenje obloženu pergament papirom, premazati ih umućenim jajetom i peći 30 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*