Bavarska torta od jabuka

Služi: 1 osobuKuhanje: 1 minutaPriprema: 30 minuta
Bavarska torta od jabuka

Sastojci

Krem sir:
250 grama
Šećer:
75 grama
Jaje:
1 komad
Ekstarkt vanilije:
1/2 kašičice
Jabuka:
6 komada
Šećer:
75 grama
Mljeveni cimet:
1/2 kašičice
Bademovi listići:
60 grama

Instrukcije

  1. Izmiksajte maslac, 75 gr šećera, vaniliju i brašno.

  2. Stavite smjesu u pleh dimenzija 23 cm i pritisnite rukom kako bi bila ravnomjerno raspoređena i pričvršćena za dno.

  3. u manjoj posudi izmiksajte krem sir, 75 gr šećera, 1 jaje i vaniliju, pa premažite preko pripremljene kore u plehu.

  4. U posebnoj posudi pomiješajte 75 gr šećera i pola kašikice cimeta.

  5. Jabuke izrezane na kriške pospite mješavinom šećera i cimeta, pa poredajte na premazani fil.

  6. Pecite 10 minuta na 230 °C, pa smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još 25 minuta.

  7. Pospite bademe po torti, vratite u rernu dok bademi ne dobiju smeđkastu boju, a jabuke omekšaju.

  8. Nakon što se potpuno ohladi, poslužite tortu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.