Bavarska torta od jabuka

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
60 g
bademovi listići
1/2 kašičica
mljeveni cimet
75 g
Šećer
6 komad
jabuka
1/2 kašičica
ekstarkt vanilije
1 komad
jaje
75 g
Šećer
250 g
krem sir
Bavarska torta od jabuka
  1. Izmiksajte maslac, 75 gr šećera, vaniliju i brašno.
  2. Stavite smjesu u pleh dimenzija 23 cm i pritisnite rukom kako bi bila ravnomjerno raspoređena i pričvršćena za dno.
  3. u manjoj posudi izmiksajte krem sir, 75 gr šećera, 1 jaje i vaniliju, pa premažite preko pripremljene kore u plehu.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte 75 gr šećera i pola kašikice cimeta.
  5. Jabuke izrezane na kriške pospite mješavinom šećera i cimeta, pa poredajte na premazani fil.
  6. Pecite 10 minuta na 230 °C, pa smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još 25 minuta.
  7. Pospite bademe po torti, vratite u rernu dok bademi ne dobiju smeđkastu boju, a jabuke omekšaju.
  8. Nakon što se potpuno ohladi, poslužite tortu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*