Bavarska torta od jabuka
Kategorije: Torte
- Izmiksajte maslac, 75 gr šećera, vaniliju i brašno.
- Stavite smjesu u pleh dimenzija 23 cm i pritisnite rukom kako bi bila ravnomjerno raspoređena i pričvršćena za dno.
- u manjoj posudi izmiksajte krem sir, 75 gr šećera, 1 jaje i vaniliju, pa premažite preko pripremljene kore u plehu.
- U posebnoj posudi pomiješajte 75 gr šećera i pola kašikice cimeta.
- Jabuke izrezane na kriške pospite mješavinom šećera i cimeta, pa poredajte na premazani fil.
- Pecite 10 minuta na 230 °C, pa smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još 25 minuta.
- Pospite bademe po torti, vratite u rernu dok bademi ne dobiju smeđkastu boju, a jabuke omekšaju.
- Nakon što se potpuno ohladi, poslužite tortu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!