Bečka šnicla

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
teleći but
2 komad
Jaja
1 po potrebi
Prezla
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
Sol
1 kašika
mlijeko
1 po potrebi
brašno
1 po potrebi
limun
1 po potrebi
pomfrit
Bečka šnicla
  1. Operite meso a zatim napravite odrezke debljine prsta.
  2. Istucite odrezke čekićem za meso i posolite.
  3. U posebnoj posudi umutite mlijeko i jaja.
  4. Umiješajte odrezke prvo u brašno a zatim u smjesu s jajima pa na kraju u prezlu.
  5. Zagrijte ulje u tavi i pecite odrezke s obje strane dok ne dobijete žutu boju.
  6. Poslužite uz pomfrit i limun.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*