Bečka torta

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
4 kašika
mlijeko
250 g
Šećer
450 g
čokolada za kuhanje
200 g
šlag
200 g
šećer u prahu
450 g
maragarin
14 komad
Jaja
Bečka torta
  1. Mikserom umutiti 450 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu.
  2. Odvojiti 14 žumanjaka od bjelanjaka, pa ih zajedno sa 450 gr istopljene čokolade dodati u mješavinu margarina i šećera.
  3. Smjesu izjednačiti mikserom, pa joj postepeno, uz neprestano mućenje dodavati čvrsto umućen snijeg od 14 bjelanjaka i 250 gr šećera.
  4. Umućenu smjesu podijeliti na dva dijela, jedan dio iskoristiti za kore, a drugi za fil.
  5. 1/2 smjese podijeliti na tri dijela, odnosno kore koje je potrebno peći po 20 minuta na 200 °C.
  6. Šlag kremu umutiti sa 4 kašike hladnog mlijeka.
  7. Tortu filovati: kora, fil, šlag krema i postupak ponavljati do isteka materijala.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*