Begova čorba
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Pileće meso:
1/2 kilograma
Mrkve:
200 grama
Bamija:
50 grama
Riža:
20 grama
Pavlaka:
2 decilitra
Sok od limuna:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Celer:
1 komad
Peršun:
Po želji
Instrukcije
U lonac dodajte meso i povrće pa stavite da se kuha na srednjoj temperaturi.
Kada se skuhaju sastojci, procijedite i isjeckajte meso i povrće na kockice a zatim ih ponovo vratite u supu.
U međuvremenu skuhajte rižu i bamiju. Dodajte u supu i kuhajte još malo.
Pri serviranju čorbe u tanjire dodajte pavlaku.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.