- Najprije operite meso (kokošije ili pileće), pa stavite u šerpu s posoljenom vodom.
- Dodajte mrkvu, lovorov list i peršun, stavite na vatru i zadržite dok se meso ne skuha.
- Nakon što se meso skuha, procijedite tečnost u kojoj su se kuhali ovi sastojci, a meso i mrkvu izrežite na kockice.
- U posebnoj šerpi istopite maslac, pa dodajte brašno i blago propržite.
- Dodajte ovoj smjesi tečnost u kojoj su se kuhali meso, mrkva i peršun, pa kuhajte 15-ak minuta.
- Dodajte meso i povrće izrezano na kockice, pa zajedno prokuhajte.
- Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunovog soka.
- Procijedite, properite i dodajte u čorbi.
- Ostavite da sve zajedno prokuha.
- Umutite jedan žumanjak s vrhnjem, pa dodajte u čorbu.
- Zadržite još nekoliko minuta na vatri, pa skinite i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!