Begova čorba

Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
lovorov list
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
80 ml
Vrhnje
50 g
brašno
200 g
bamija
50 g
Maslac
200 g
peršun
200 g
mrkve
400 g
pileće meso
Begova čorba
  1. Najprije operite meso (kokošije ili pileće), pa stavite u šerpu s posoljenom vodom.
  2. Dodajte mrkvu, lovorov list i peršun, stavite na vatru i zadržite dok se meso ne skuha.
  3. Nakon što se meso skuha, procijedite tečnost u kojoj su se kuhali ovi sastojci, a meso i mrkvu izrežite na kockice.
  4. U posebnoj šerpi istopite maslac, pa dodajte brašno i blago propržite.
  5. Dodajte ovoj smjesi tečnost u kojoj su se kuhali meso, mrkva i peršun, pa kuhajte 15-ak minuta.
  6. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice, pa zajedno prokuhajte.
  7. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
  8. U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunovog soka.
  9. Procijedite, properite i dodajte u čorbi.
  10. Ostavite da sve zajedno prokuha.
  11. Umutite jedan žumanjak s vrhnjem, pa dodajte u čorbu.
  12. Zadržite još nekoliko minuta na vatri, pa skinite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*