Bešamel umak s gljivama

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
200 ml
Vrhnje
200 g
gljive
600 ml
mlijeko
30 g
brašno
40 g
Maslac
Bešamel umak s gljivama
  1. U jednu od kuhinjskih posuda staviti 40 gr maslaca, 30 grama brašna i 600 ml mlijeka.
  2. Na laganoj temperaturi kuhati 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
  3. Isjeckanih 200 gr gljiva dodati u umak i kuhati još 15 minuta.
  4. Umiješati 200 ml kiselog vrhnja, pa umak poslužiti uz omiljenu tjesteninu ili mesnu šniclu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*