Bešamel umak

Vrijeme pripreme
3 minute
Vrijeme kuhanja
8 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
2 kašika
brašno
2 1/2 kašika
maslo
125 ml
mlijeka
1 komad
žumance
Bešamel umak
  1. Zagrijte maslo u tavi, dodajte brašno i kuhajte uz konstantno miješanje.
  2. Kada smjesa postane žuta umiješajte mlijeko, dovedite do ključanja i kuhajte dok ne dobijete gust umak.
  3. Ostavite umak da ohladi, posolite, dodajte žumance i dobro izmiješajte.
  4. Poslužite kao prilog.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*