Bešamel umak

Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 3 minuta
Bešamel umak

Sastojci

Brašno:
2 kašike
Maslo:
5/2 kasika
Mlijeka:
125 mililitara
Žumance:
1 komad

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi, dodajte brašno i kuhajte uz konstantno miješanje.

  2. Kada smjesa postane žuta umiješajte mlijeko, dovedite do ključanja i kuhajte dok ne dobijete gust umak.

  3. Ostavite umak da ohladi, posolite, dodajte žumance i dobro izmiješajte.

  4. Poslužite kao prilog.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.