Bogati pileći medaljoni

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
mljeveno pileće meso
1 komad
tikvica
4 komad
Jaja
70 g
masni sir
1 po potrebi
kukuruzno brašno
1 pakovanje
prašak za pecivo
100 g
mozzarella
200 g
Prezla
3 dl
ulja
1 po potrebi
Sol
200 g
krem sir
1/2 kašičica
Bijeli luk
150 g
zelene masline
Bogati pileći medaljoni
  1. Priprema medaljona:
  2. Tikvicu očistiti i izrendati krupno, pa je posoliti i ostaviti da se ocijedi.
  3. Masline isjeckati na kolutove, masni sir krupno izrendati.
  4. U većoj posudi sjediniti 500 gr mljevenog mesa, 1 jaje, ocijeđenih 100 gr zelenih maslina, 70 gr masnog sira, 1 prašak za pecivo i po želji dodati soli.
  5. Nakon što ovo sjedinite, postepeno dodavati kukuruzno brašno i mijesiti sve dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje.
  6. Od napravljene smjese oblikovati male medaljone, uvaljati ih u 3 izmućenih jaja, zatim u prezlu i pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
  7. Priprema fila:
  8. U manjoj posudi sjediniti 200 gr krem sira, 1/2 kašikice sitno isjeckanog bijelog luka, sitno isjeckanih 50 gr maslina i polahko promiješati da bi se smjesa izjednačila.
  9. Jedan medaljon premazati filom i preko fila staviti drugi medaljon, te po sredini staviti čačkalicu ukrašenu jednim kolutom mozzarele. Isti postupak nastaviti do isteka materijala.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*