Tikvicu očistiti i izrendati krupno, pa je posoliti i ostaviti da se ocijedi.
Masline isjeckati na kolutove, masni sir krupno izrendati.
U većoj posudi sjediniti 500 gr mljevenog mesa, 1 jaje, ocijeđenih 100 gr zelenih maslina, 70 gr masnog sira, 1 prašak za pecivo i po želji dodati soli.
Nakon što ovo sjedinite, postepeno dodavati kukuruzno brašno i mijesiti sve dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje.
Od napravljene smjese oblikovati male medaljone, uvaljati ih u 3 izmućenih jaja, zatim u prezlu i pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
Priprema fila:
U manjoj posudi sjediniti 200 gr krem sira, 1/2 kašikice sitno isjeckanog bijelog luka, sitno isjeckanih 50 gr maslina i polahko promiješati da bi se smjesa izjednačila.
Jedan medaljon premazati filom i preko fila staviti drugi medaljon, te po sredini staviti čačkalicu ukrašenu jednim kolutom mozzarele. Isti postupak nastaviti do isteka materijala.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!