Bosanska cicvara

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Bosanska cicvara

Sastojci

Pavlaka:
1 litar
Jaja:
2 komada
Kukuruzno brašno:
700 grama
Maslo:
100 grama
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Pomiješajte pavlaku i jaja. Posolite i izmiješajte.

  2. Dodajte kukuruzno brašno pa sve izmiješajte.

  3. Zagrijte ulje u dubljem loncu pa dodajte napravljenu smjesu.

  4. Pecite uz konstantno miješanje dok se ne pojave mjehurići a smjesa ne počne mijenjati boju.

  5. Prespite u tepsiju i služite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.