Bosanska potkriža

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
100 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
aleva paprika
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
juneće meso
1 kašičica
soda bikarbona
1 svežanj
peršun
2 list
lovorov list
2 glavica
Crveni luk
400 ml
hladna voda
800 g
projno brašno
Bosanska potkriža
  1. Pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.
  2. Dodajte sol i vodu pa zamjesite glatko tijesto.
  3. Pomastite tepsiju uljem.
  4. Dodajte napravljeno tijesto u tepsiju. Rukom rastanjite tijesto po tepsiji.
  5. Nekoliko puta viljuškom probodite tijesto i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta.
  6. Premažite pogaču po vrhu s malo ulja, pa je pecite 20 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
  7. Izvadite, zamotajte u salavetu pa ostavite da se ohladi.
  8. U lonac dodajte vodu i meso. Dodajte luk, peršun, lovorov list, sol i biber.
  9. Kuhajte na srednjoj temperaturi. Kada je meso skuhano, izvadite ga i narežite na komade.
  10. Isjecite pogaču na na tanje kriške i poredajte u tepsiju.
  11. Poredajte meso preko pa prelijte s vodom u kojoj se meso skuhalo, tek toliko da se kriške pogače prekriju.
  12. Stavite u rernu i pecite 10 minuta na temperaturi od 250 stepeni.
  13. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*