- Pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.
- Dodajte sol i vodu pa zamjesite glatko tijesto.
- Pomastite tepsiju uljem.
- Dodajte napravljeno tijesto u tepsiju. Rukom rastanjite tijesto po tepsiji.
- Nekoliko puta viljuškom probodite tijesto i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta.
- Premažite pogaču po vrhu s malo ulja, pa je pecite 20 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
- Izvadite, zamotajte u salavetu pa ostavite da se ohladi.
- U lonac dodajte vodu i meso. Dodajte luk, peršun, lovorov list, sol i biber.
- Kuhajte na srednjoj temperaturi. Kada je meso skuhano, izvadite ga i narežite na komade.
- Isjecite pogaču na na tanje kriške i poredajte u tepsiju.
- Poredajte meso preko pa prelijte s vodom u kojoj se meso skuhalo, tek toliko da se kriške pogače prekriju.
- Stavite u rernu i pecite 10 minuta na temperaturi od 250 stepeni.
- Izvadite i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!