Bosanski lokum

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Bosanski lokum

Sastojci

Jaja:
4 komada
Mineralna voda:
4 kašike
Šećer:
5 kašika
Brašno:
Po želji

Instrukcije

  1. U zdjelu dodajte jaja, šećer i mineralnu vodu pa umutite.

  2. Umiješajte brašno ali toliko da smjesa bude gusta i da se može držati u ruci.

  3. Oblikujte lokume dužine 6 cm.

  4. Pomastite tepsiju uljem i pospite brašnom a zatim poredajte lokume i pecite.

  5. Kad su pečeni izvadite ih i pospite šećerom u prahu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.