Bosanski lonac

Služi: 1 osobuKuhanje: 4 minutaPriprema: 20 minuta
Bosanski lonac

Sastojci

Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
1 glavica
Krompir:
4 komada
Mrkve:
3 komada
Govedina:
3/2 kilogram
Mahuna:
100 grama
Paprike:
2 komada
Kupus:
1 glavica
Patlidžan:
1 komad
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber u zrnu:
Po želji
Voda:
3 decilitra

Instrukcije

  1. U lonacu redanje počnite s mesom a zatim red povrća i na kraju začinite. Ponavljajte taj postupak do vrha s tim da lonac ne smije biti pun jer mora kuhati.

  2. Dodajte vodu, prekrijte lonac papirom i zavežite a zatim kuhajte. (Bosanski lonac se ne kuha na kolu)

  3. Kuhajte u pećnici 4-5 sati s tim da je na početku vatra jaka a kasnije slabija.

  4. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.