Brza i jednostavna čokoladna torta

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Brza i jednostavna čokoladna torta

Sastojci

Šećer u prahu:
280 grama
Maslac:
530 grama
Jaja:
5 komada
Brašno:
280 grama
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Kakao:
40 grama
Voda:
30 mililitara
Sol:
1 prstohvat
Šećer:
250 grama
Čokolada za kuhanje:
200 grama

Instrukcije

  1. Mikserom umutite 280 gr margarina sa 280 gr šećera u prahu, a zatim postepeno dodajite jedno po jedno jaje i konstantno mutite dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  2. Umiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i kakao, a na samom kraju i vodu.

  3. Posudu dimenzija 20x10 cm obložite papirom za pečenje, pa u nju stavite pripremljenu smjesu.

  4. Koru pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 170 °C.

  5. Kada se kora ispeče i ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.

  6. U posebnoj posudi umutite 250 gr margarina sa 250 gr šećera, a zatim umiješajte istopljenu čokoladu za kuhanje.

  7. Kada izjednačite smjesu, premažite jednu koru ½ fila, zatim preklopite drugom i cijelu tortu ukrasite ostatkom fila.

  8. Ostavite tortu u frižider da odstoji najmanje 1 h, a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.