Brzi gulaš

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Vrhnje
1 po potrebi
riža kuhana
400 g
paradajz
1 kašika
mljevena paprika
200 g
šampinjoni
1 glavica
Crveni luk
500 g
stir-fry govedina
1 1/2 kašika
Maslinovo ulje
400 ml
konzervisana supa od paradajza
Brzi gulaš
  1. Zagrijte 2 kašike ulja u velikoj tavi na većoj temperaturi.
  2. Dodajte pola govedine, kuhajte i miješajte 3 minute ili dok ne dobije smeđu boju.
  3. Prenesite u tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.
  4. Dodajte 2 kašike ulja u tavu. Dodajte luk i gljive. Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.
  5. Dodajte papriku i kuhajte 1 minutu a zatim dodajte paradajz supu i izrezani paradajz. Promiješajte i dovedite do ključanja.
  6. Smanjite temperaturu i vratite govedinu s saftom u tavu. Kuhajte 3 minute i začinite sa soli i biberom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*