Brzi gulaš

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Brzi gulaš

Sastojci

Maslinovo ulje:
3/2 kasika
Stir-fry govedina:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Šampinjoni:
200 grama
Mljevena paprika:
1 kašika
Paradajz:
400 grama
Riža kuhana:
Po želji
Vrhnje:
Po želji
Konzervisana supa od paradajza:
400 mililitara

Instrukcije

  1. Zagrijte 2 kašike ulja u velikoj tavi na većoj temperaturi.

  2. Dodajte pola govedine, kuhajte i miješajte 3 minute ili dok ne dobije smeđu boju.

  3. Prenesite u tanjir i ponovite isto sa ostatkom govedine.

  4. Dodajte 2 kašike ulja u tavu. Dodajte luk i gljive. Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.

  5. Dodajte papriku i kuhajte 1 minutu a zatim dodajte paradajz supu i izrezani paradajz. Promiješajte i dovedite do ključanja.

  6. Smanjite temperaturu i vratite govedinu s saftom u tavu. Kuhajte 3 minute i začinite sa soli i biberom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.