Brzo pečeno mljeveno meso s rezancima

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
rezanci hokkien
1 1/2 kašika
ulje od kikirikija
500 g
mljevena govedina
1 glavica
Crveni luk
300 g
brokula
3 češanj
Bijeli luk
115 g
kukuruz
1 komad
mrkva
1 komad
Crvena paprika
1/4 šoljica
Soja umak
1/4 šoljica
umak za roštilj
1 šoljica
susamovo ulje
2 glavica
zelei luk
Brzo pečeno mljeveno meso s rezancima
  1. Stavite rezance u vatrostalnu posudu. Prelijte kipućom vodom. Ostavite 2 minute ili dok ne omekša. Uz pomoć viljuške razdvojite rezance. Iscijedite.
  2. U međuvremenu, zagrijte tavu na visokoj temperaturi. Dodajte 1 kašiku ulja od kikirikija. Dodajte meso. Kuhajte uz miješanje 8 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
  3. Prenesite meso u tanjir, višak masnoće odstranite.
  4. Dodajte preostalo ulje od kikirikija u tavu. Promiješajte. Dodajte crveni i bijeli luk. Promiješajte i pecite 1 minutu.
  5. Dodajte brokule, kukuruz, mrkvu i crvenu papriku. Promiješajte i pecite 3-4 minute ili dok ne omekša.
  6. Vratite meso u tavu. Dodajte umak od soje, umak za roštilj i suzamovo ulje. Kuhajte 1 minutu. Dodajte rezance i zeleni luk.
  7. Izmiješajte i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*