Buhtle sa džemom

Sastojci
Instrukcije
- U jednu posudu stavite brašno, germu, 4 kašike šećera i sol. 
- Dodajte jaja, vanila ekstrakt i ulje. 
- Dodavanjem mlakog mlijeka (480 ml) rukom zamijesite tijesto. 
- Prekrijte plastičnom folijom posudu sa tijestom i ostavite 1 h da nadođe. 
- Kada tijesto naraste, oblikujte ga i razvijte na debljinu oko 1 cm. 
- Izrežite jufku na kvadrate 7x7 cm. 
- Na sredinu svakog kvadrata stavite malo džema i spojite krajeve tijesta, pazeći da nijedna strana ne bude otvorena. 
- Svaku buhtlu premažite uljem, kako bi se manje lijepile jedna za drugu, pa ih poredajte u tepsiju. 
- Ostavite ih još 20-ak minuta da dodatno narastu, pa pecite 25-30 minuta u rerni na 180°C. 
- Pomiješajte 60 ml ml toplog mlijeka sa 1 kašikom šećera i premažite buhtle kako bi omekšale. 
- Pospite ih šećerom u prahu i poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.