- U jednu posudu stavite brašno, germu, 4 kašike šećera i sol.
- Dodajte jaja, vanila ekstrakt i ulje.
- Dodavanjem mlakog mlijeka (480 ml) rukom zamijesite tijesto.
- Prekrijte plastičnom folijom posudu sa tijestom i ostavite 1 h da nadođe.
- Kada tijesto naraste, oblikujte ga i razvijte na debljinu oko 1 cm.
- Izrežite jufku na kvadrate 7x7 cm.
- Na sredinu svakog kvadrata stavite malo džema i spojite krajeve tijesta, pazeći da nijedna strana ne bude otvorena.
- Svaku buhtlu premažite uljem, kako bi se manje lijepile jedna za drugu, pa ih poredajte u tepsiju.
- Ostavite ih još 20-ak minuta da dodatno narastu, pa pecite 25-30 minuta u rerni na 180 °C.
- Pomiješajte 60 ml ml toplog mlijeka sa 1 kašikom šećera i premažite buhtle kako bi omekšale.
- Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!