Buhtle sa džemom

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
600 g
brašno
2 kašika
suha germa
1/2 kašičica
Sol
540 ml
mlijeko
2 komad
Jaja
1 komad
žumance
1 kašičica
vanila ekstrakt
100 ml
ulje
250 g
džem
60 g
Šećer
1 po potrebi
šećer u prahu
Buhtle sa džemom
  1. U jednu posudu stavite brašno, germu, 4 kašike šećera i sol.
  2. Dodajte jaja, vanila ekstrakt i ulje.
  3. Dodavanjem mlakog mlijeka (480 ml) rukom zamijesite tijesto.
  4. Prekrijte plastičnom folijom posudu sa tijestom i ostavite 1 h da nadođe.
  5. Kada tijesto naraste, oblikujte ga i razvijte na debljinu oko 1 cm.
  6. Izrežite jufku na kvadrate 7x7 cm.
  7. Na sredinu svakog kvadrata stavite malo džema i spojite krajeve tijesta, pazeći da nijedna strana ne bude otvorena.
  8. Svaku buhtlu premažite uljem, kako bi se manje lijepile jedna za drugu, pa ih poredajte u tepsiju.
  9. Ostavite ih još 20-ak minuta da dodatno narastu, pa pecite 25-30 minuta u rerni na 180 °C.
  10. Pomiješajte 60 ml ml toplog mlijeka sa 1 kašikom šećera i premažite buhtle kako bi omekšale.
  11. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*