Buhtle

Vrijeme pripreme
2 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
500 g
brašno
60 g
margarin
2 komad
žumance
100 ml
vrhnje za kuhanje
350 ml
mlijeko
1 pakovanje
vanilin šećer
3 kašika
Šećer
1 pakovanje
kvasac
150 g
mljeveni orasi
Buhtle
  1. Svježi kvasac potopiti u toplo mlijeko (1-2 kašike), zaslađeno sa 1 kašikicom šećera.
  2. Kvasac ostaviti da naraste, pa ga sjediniti sa 500 gr brašna, 2 žumanjka i 100 ml vrhnja za kuhanje.
  3. Zamijesiti tijesto sa 250 ml mlijeka, poklopiti i ostaviti 1 h da nadođe.
  4. U međuvremenu pripremiti fil: 150 gr mljevenih oraha pomiješati sa vanilin šećerom i 2 kašike sitnog šećera, preliti sa 100 ml vrelog mlijeka, pa sve izmiješati.
  5. Nakon što tijesto nadođe, razviti ga na 0,5 cm debljine.
  6. Tijesto izrezati na kvadrate.
  7. Svaki kvadrat premazati s malo napravljenog fila i formirati buhtle spajanjem, odnosno sljepljivanjem svih krajeva izrezanog tijesta.
  8. Buhtle poredati u pleh premazan uljem, premazati ih s malo istopljenog maslaca i ostaviti 30 min da dodatno nadođu.
  9. Nakon što nadođu, buhtle peći 40 minuta na 180 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*