Buredžici
Služi: 1 osobuKuhanje: 40  minutaPriprema: 10  minuta

Sastojci
Mljeveno meso: 
600 grama
Jufke: 
2 komada
Kiselo mlijeko: 
500 mililitara
Bijeli luk: 
5 češanja
Maslo: 
Po želji
Instrukcije
- Jufke razvucite i ostavite da se malo prosuše. 
- Nožem razrežite jufke na dva dijela i pomastite. 
- Meso posolite i dodajte na jufke na rastojanju od 7 cm. 
- Savijte jufke pa ih složite u burekčiće. 
- Premažite tepsiju maslacem pa stavite burekčiće u tepsiju i pecite. 
- Pomiješajte mlijeko, sol i bijeli luk. 
- Pred kraj pečenja prelijte napravljenje buredžike s mlijekom. 
- Zapecite još malo i poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.