Buredžici

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Buredžici

Sastojci

Mljeveno meso:
600 grama
Jufke:
2 komada
Kiselo mlijeko:
500 mililitara
Bijeli luk:
5 češanja
Maslo:
Po želji

Instrukcije

  1. Jufke razvucite i ostavite da se malo prosuše.

  2. Nožem razrežite jufke na dva dijela i pomastite.

  3. Meso posolite i dodajte na jufke na rastojanju od 7 cm.

  4. Savijte jufke pa ih složite u burekčiće.

  5. Premažite tepsiju maslacem pa stavite burekčiće u tepsiju i pecite.

  6. Pomiješajte mlijeko, sol i bijeli luk.

  7. Pred kraj pečenja prelijte napravljenje buredžike s mlijekom.

  8. Zapecite još malo i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.