- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 17.7.2010
- 600 g mljevenog mesa
- 2 jufke
- 500 ml kiselog mlijeka
- 4 češnja bijelog luka, sitno isjekana
- sol
- maslac

- Jufke razvucite i ostavite da se malo prosuše.
- Nožem razrežite jufke na dva dijela i pomastite.
- Meso posolite i dodajte na jufke na rastojanju od 7 cm.
- Savijte jufke pa ih složite u burekčiće.
- Premažite tepsiju maslacem pa stavite burekčiće u tepsiju i pecite.
- Pomiješajte mlijeko, sol i bijeli luk.
- Pred kraj pečenja prelijte napravljenje buredžike s mlijekom.
- Zapecite još malo i poslužite.
A na slici kljukusa xD
to na slici u stvari kvrgusa
Ja mislio da se Kvrgusa pravi samo u Kozarcu. To Na slici je Kvrgusa…