Buredžici

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
 
600 g mljevenog mesa
 
2 jufke
 
500 ml kiselog mlijeka
 
4 češnja bijelog luka, sitno isjekana
 
sol
 
maslac
Buredžici
  1. Jufke razvucite i ostavite da se malo prosuše.
  2. Nožem razrežite jufke na dva dijela i pomastite.
  3. Meso posolite i dodajte na jufke na rastojanju od 7 cm.
  4. Savijte jufke pa ih složite u burekčiće.
  5. Premažite tepsiju maslacem pa stavite burekčiće u tepsiju i pecite.
  6. Pomiješajte mlijeko, sol i bijeli luk.
  7. Pred kraj pečenja prelijte napravljenje buredžike s mlijekom.
  8. Zapecite još malo i poslužite.

3 comments

  1. ters rekao na Mart 8, 2014 Komentariši

    A na slici kljukusa xD

  2. sebina rekao na Novembar 1, 2015 Komentariši

    to na slici u stvari kvrgusa

  3. Samed rekao na Oktobar 17, 2016 Komentariši

    Ja mislio da se Kvrgusa pravi samo u Kozarcu. To Na slici je Kvrgusa…

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*