Buredžici
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
600 g mljevenog mesa
2 jufke
500 ml kiselog mlijeka
4 češnja bijelog luka, sitno isjekana
Sol
Maslac
Instrukcije
Jufke razvucite i ostavite da se malo prosuše.
Nožem razrežite jufke na dva dijela i pomastite.
Meso posolite i dodajte na jufke na rastojanju od 7 cm.
Savijte jufke pa ih složite u burekčiće.
Premažite tepsiju maslacem pa stavite burekčiće u tepsiju i pecite.
Pomiješajte mlijeko, sol i bijeli luk.
Pred kraj pečenja prelijte napravljenje buredžike s mlijekom.
Zapecite još malo i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.