Cheesecake sa bobičastim voćem
Kategorije: Kolači

- Čokoladu izlomite, pa stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
- Miješajte kašikom dok se ne istopi.
- Izmiksajte sir, vrhnje i šećer, pa umiješajte u skoro ohlađenu istopljenu bijelu čokoladu.
- Pravougaoni kalup od 900 gr premažite masnoćom, pa ga obložite prijanjajućom plastičnom folijom.
- Pomiješajte 50 gr kupina sa 2 kašike džema.
- Pola mješavine od sira položite u kalup,pa kupine s džemom.
- Pospite preostalom mješavinom od sira, pa uronite kekse.
- Poklopite i ostavite oko 6 h da se ohladi ili prenoći.
- Ostavite na stranu oko 6 jagoda.
- Prepolovite ostatak, pa zagrijte sa preostalim džemom da omekšaju.
- Izmiksajte u blenderu ili mikserom, pa protrljajte kroz cjediljku, kako bi se istrijebile sjemenke i napravio preljev.
- Dodajte malo vode ako je preljev pregust.
- Pri posluživanju pažljivo okrenite gornji dio kalupa prema tanjiru i skinite kalup s kolača.
- Odlijepite foliju, prepolovite jagode koje ste ostavili na stranu, pa rasporedite jagode po kolaču sa kupinama i borovnicama.
- Prelijte pripremljenim preljevom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!