Cheesecake sa bobičastim voćem

Kategorije:

Vrijeme pripreme
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
85 g
biskvit keks
5 kašika
džem od jagoda
170 g
maline
50 g
šećer u prahu
284 g
punomasno vrhnje
600 g
mekani sir
300 g
bijela čokolada
200 g
jagoda
1 po potrebi
borovnice
Cheesecake sa bobičastim voćem
  1. Čokoladu izlomite, pa stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
  2. Miješajte kašikom dok se ne istopi.
  3. Izmiksajte sir, vrhnje i šećer, pa umiješajte u skoro ohlađenu istopljenu bijelu čokoladu.
  4. Pravougaoni kalup od 900 gr premažite masnoćom, pa ga obložite prijanjajućom plastičnom folijom.
  5. Pomiješajte 50 gr kupina sa 2 kašike džema.
  6. Pola mješavine od sira položite u kalup,pa kupine s džemom.
  7. Pospite preostalom mješavinom od sira, pa uronite kekse.
  8. Poklopite i ostavite oko 6 h da se ohladi ili prenoći.
  9. Ostavite na stranu oko 6 jagoda.
  10. Prepolovite ostatak, pa zagrijte sa preostalim džemom da omekšaju.
  11. Izmiksajte u blenderu ili mikserom, pa protrljajte kroz cjediljku, kako bi se istrijebile sjemenke i napravio preljev.
  12. Dodajte malo vode ako je preljev pregust.
  13. Pri posluživanju pažljivo okrenite gornji dio kalupa prema tanjiru i skinite kalup s kolača.
  14. Odlijepite foliju, prepolovite jagode koje ste ostavili na stranu, pa rasporedite jagode po kolaču sa kupinama i borovnicama.
  15. Prelijte pripremljenim preljevom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*