Čili govedina

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
3 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
kukuruzne tortilje
1 po potrebi
kiselo vrhnje
1 1/2 l
voda
800 g
nasjeckani paradajz
1 kašičica
chilli u prahu
1 kašika
Crvena paprika
1 kašika
mljeveni kumin
1 kašika
smeđi šćer
1 kašika
Worcestershire umak
2 komad
ljute papričice
2 komad
crvene paprike
2 glavica
gnječen bijeli luk
2 glavica
Crveni luk
2 kašika
Maslinovo ulje
1 1/2 kg
govedja plećka
1/2 kg
brašno
Čili govedina
  1. Stavite brašno u plitku posudu. Začinite s soli i biberom. Lagano uvaljajte govedinu u brašno.
  2. Ugrijte ulje na srednjoj temperaturi u dubokoj tavi. Kuhajte govedinu u malim količinama, 3 do 4 minute. Dodajite ulje po potrebi. Skuhanu govedinu prebacite u tanjir i poklopite da bi zadržali toplotu.
  3. Dodajte luk i češnjak u tavu. Kuhajte uz povremeno miješanje do 3 minute ili dok ne omekša. Dodajte paprike, ljutu papriku, Worcestershire umak, šećer, kim, crvenu papriku u prahu i čili u prahu. Kuhajte miješajući do 1 minute ili dok ne dobije aromu. Dodajte paradajz i vodu, pa čekajte da proključa.
  4. Naspite smjesu u posudu za kuhanje. Dodajte meso i izmiješajte sa smjesom. Pokrijte i kuhajte na visokoj temperaturi, 3 do 4 sata ili dok meso ne omekša i umak se zgusne.
  5. Poslužite s kiselim vrhnjem, avokadom i tortiljama.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*