Čokoladna rolada sa okusom kafe
- Zagrijte rernu na 200 °C.
- Pleh za pečenje dimenzija 33-43 cm obložite pergament papirom.
- Čokoladu pomiješajte s kafom, pa tu posudu stavite iznad šerpe s ključalom vodom.
- Miješajte dok ne dobijete glatku masu, a zatim ostavite da se potpuno ohladi.
- Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
- Mikserom umutite žumanjke i šećer, a zatim smanjite brzinu miksera, postepeno dodajite ohlađenu čokoladu i lagano miksajte dok ne ujednačite smjesu.
- Bjelanjke umutite u posebnoj posudi, a zatim ih pažljivo, kašikom pomiješajte sa smjesom od čokolade.
- Smjesu rasporedite na pleh za pečenje i pecite oko 20 minuta.
- Nakon što se kora ispeče i malo ohladi, nožem odrežite njene rubove.
- Odlijebite pergament papir i ostavite da se kora u potpunosti ohladi.
- Šlag pjenu umutite sa šećerom u prahu, pa ju premažite preko cijele, ohlađene kore.
- Urolajte koru prema unutrašnjosti, prebacite u jednu tacnu i ostavite da prenoći u frižideru.
- Prije posluživanja pospite roladu kakaom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!