Čokoladna torta s okusom narandže
Kategorije: Torte
- Probušite narandžu čačkalicom i kuhajte u ključaloj vodi 30 minuta, dok ne omekša.
- Izmiksajte ju u procesoru za hranu u glatku masu i ohladite.
- Rernu zagrijte na 180 °c.
- Okruglu posudu od 23 cm premažite masnoćom.
- Čokoladu istopite u posudi iznad šerpe sa ključalom vodom, pa ohladite.
- U većoj posudi umutite jaja, šećer i ulje.
- Postepeno dodajite kašu od narandže, pritom izbacujući košpice i druge bespotrebne dijelove.
- Nakon toga umiješajte istopljenu, ohlađenu čokoladu.
- Dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo.
- Sve dobro izmiješajte i prelijte u posudu za pečenje.
- Pecite 55 minuta, iako je potrebno da u 45. minuti prekrijete koru folijom.
- Kada se ispeče, izvadite ju iz rerne i ohladite.
- Da biset napravili kremu, stavite čokoaldu u jednu šerpu, pa pju prelijte ključalim vrhnjem.
- Ostavite 2 minute, pa miješajte dok ne posatne smjesa glatka.
- Ostavite na stranu dok s ene zgusne dovoljno da se može premazati torta.
- Po želji ukrasite kandiranim voćem
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!