Čokoladna torta s okusom narandže

Kategorije:

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 komad
narandža
100 g
čokolada
3 komad
Jaja
200 g
šećer u prahu
240 ml
ulje
25 g
kakao
250 g
brašno
1 1/2 kašičica
prašak za pecivo
1 po potrebi
Maslac
200 g
čokolada
225 ml
tučeno vrhnje
Čokoladna torta s okusom narandže
  1. Probušite narandžu čačkalicom i kuhajte u ključaloj vodi 30 minuta, dok ne omekša.
  2. Izmiksajte ju u procesoru za hranu u glatku masu i ohladite.
  3. Rernu zagrijte na 180 °c.
  4. Okruglu posudu od 23 cm premažite masnoćom.
  5. Čokoladu istopite u posudi iznad šerpe sa ključalom vodom, pa ohladite.
  6. U većoj posudi umutite jaja, šećer i ulje.
  7. Postepeno dodajite kašu od narandže, pritom izbacujući košpice i druge bespotrebne dijelove.
  8. Nakon toga umiješajte istopljenu, ohlađenu čokoladu.
  9. Dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo.
  10. Sve dobro izmiješajte i prelijte u posudu za pečenje.
  11. Pecite 55 minuta, iako je potrebno da u 45. minuti prekrijete koru folijom.
  12. Kada se ispeče, izvadite ju iz rerne i ohladite.
  13. Da biset napravili kremu, stavite čokoaldu u jednu šerpu, pa pju prelijte ključalim vrhnjem.
  14. Ostavite 2 minute, pa miješajte dok ne posatne smjesa glatka.
  15. Ostavite na stranu dok s ene zgusne dovoljno da se može premazati torta.
  16. Po želji ukrasite kandiranim voćem

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*