Čokoladna torta sa kokosom
Kategorije: Torte
- Maslac i šećer mikserom umutite u pjenastu masu.
- Dodajite jedno po jedno jaje i konstantno miksajte smjesu.
- Prosijte pola brašna i pola kakaoa preko ove smjese.
- Dodajte pola kokosa, izmiješajte, a zatim i pola količine pripremljenog mlijeka.
- Ponovo izmiksajte smjesu, pa dodajte preostalo brašno, kakao, kokos i mlijeko.
- Stavite smjesu u okrugli kalup 6.5 cm dubine, a 20 cm osnovice, obložen papirom za pečenje.
- Pecite 60 minuta na 180 °C, a nakon što se kora ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.
- Margarin i izlomljenu čokoladu stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
- Miješajte dok ne dobijete glatku masu.
- Prvu koru premažite ½ čokoladne kreme, preklopite drugom, pa cijelu tortu premažite preostalom kremom od čokolade.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!