Čokoladna torta sa kokosom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
200 g
čokolada za kuhanje
200 g
margarin
250 ml
mlijeko
125 g
kokosa
75 g
kakao
1 pakovanje
prašak za pecivo
370 g
brašno
2 komad
Jaja
250 g
Šećer
125 g
Maslac
Čokoladna torta sa kokosom
  1. Maslac i šećer mikserom umutite u pjenastu masu.
  2. Dodajite jedno po jedno jaje i konstantno miksajte smjesu.
  3. Prosijte pola brašna i pola kakaoa preko ove smjese.
  4. Dodajte pola kokosa, izmiješajte, a zatim i pola količine pripremljenog mlijeka.
  5. Ponovo izmiksajte smjesu, pa dodajte preostalo brašno, kakao, kokos i mlijeko.
  6. Stavite smjesu u okrugli kalup 6.5 cm dubine, a 20 cm osnovice, obložen papirom za pečenje.
  7. Pecite 60 minuta na 180 °C, a nakon što se kora ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.
  8. Margarin i izlomljenu čokoladu stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
  9. Miješajte dok ne dobijete glatku masu.
  10. Prvu koru premažite ½ čokoladne kreme, preklopite drugom, pa cijelu tortu premažite preostalom kremom od čokolade.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*