Čokoladna torta sa malinama
Kategorije: Torte
- Istopite čokoladu za kuhanje u posudi iznad ključale vode, pa ostavite da se malo ohladi.
- Umutite maslac i šećer mikserom, pa dodajite jedan po jedan žumanjak, konstantno miksajući.
- Dodajte istopljenu čokoladu, vaniliju i mljeveni badem.
- U posebnoj posudi umutite bjelanjke u pjenastu masu.
- Malo smjese od bjelanjaka stavite u smjesu od žumanjaka, pa kašikom izmiješajte.
- Dodajte u ovu posudu i ostatak umućene smjese od bjelanjaka, pa pažljivo kašikom izmiješajte.
- Stavite smjesu u pleh od 22 cm i pecite 10 minuta na 200 °C.
- Smanjite temperaturu na 170 °C i nastavite peći još 7-10 minuta.
- U međuvremenu stavite na vatru slatko vrhnje i prije nego proključa dodajte bijelu čokoladu.
- Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, pa umiješajte vaniliju.
- Koru koju ste ispekli izrežite, prelijte pripremljenim preljevom i ukrasite malinama.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!