130 gr margarina i 100 gr naribane čokolade staviti u posudu otpornu na toplotu.
Ovu posudu staviti preko šerpe sa proključalom vodom i miješati sastojke dok se ne dobije ujednačena, glatka smjesa.
Ostaviti 5 minuta da se malo ohladi smjesa, pa dodati 2 umućenih jaja, 100 gr šećera u prahu, 75 gr samorastućeg brašna, mljevene lješnjake i kakao, pa miješati dok se smjesa ne izjednači.
Preliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći 35 minuta na 160 °C.
Odvojiti 3 žumanjka od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
Postepeno dodavati jednu po jednu kašiku šećera u prahu (155 gr) uz neprestano miješanje mikserom.
Nakon 35 minuta izvaditi koru iz rerne.
Istopljenih 100 gr čokolade umiješati u snijeg od bjelanjaka, pa od ove smjese formirati puslice na kori.
Peći još 8-10 minuta, dok se puslice ne stvrdnu.
Sjediniti slatko vrhnje sa kremom od lješnjaka i miješati u manjoj posudi, na umjerenoj temperaturi 2-3 minute.
Nakon što se dobije glatka smjesa, ostaviti da se malo ohladi, pa preliti preko kolača.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!