Čokoladna torta za sve prilike

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
80 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
Čokoladna torta za sve prilike
  1. Stavite 200 gr izlomljene čokolade i maslac u šerpu, pa na laganoj temperaturi miješajte dok se ne istope.
  2. Nakon što s mješavina izjednači ostavite na stranu da se ohladi.
  3. Brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer u prahu i kakao stavite u jednu posudu, pa promiješajte.
  4. Jaja umutite sa vrhnjem, pa prelijte u mješavinu brašna i ostalih sastojaka.
  5. Dodajte i čokoladu, pa nakon što sve izmiješate, prelijte u okrugli kalup za pečenje osnovice 20 cm, a dubine 6 cm.
  6. Kalup prethodno obložite papirom za pečenje.
  7. Pecite 80 minuta na 170 °C, a nakon što se ispeče, ostavite koru da se ohladi.
  8. U međuvremenu stavite vrhnje za kuhanje u šerpu i kada se zagrije na laganoj temperaturi dodajte izlomljenih 300 gr čokolade za kuhanje.
  9. Miješajte dok ne dobijete glatku masu, a nakon tog poklopite i ostavite u frižider da se ohladi.
  10. Koru podijelite na dva jednaka dijela.
  11. Na jedan dio kore premažite dio pripremljenog fila, zatim stavite drugu koru i cijelu tortu premažite preostalim filom.
  12. Da biste napravili dekoraciju, nožem sastružite čokoladu i stavite na površinu torte.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*