Čokoladna torta za sve prilike
Kategorije: Torte

- Stavite 200 gr izlomljene čokolade i maslac u šerpu, pa na laganoj temperaturi miješajte dok se ne istope.
- Nakon što s mješavina izjednači ostavite na stranu da se ohladi.
- Brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer u prahu i kakao stavite u jednu posudu, pa promiješajte.
- Jaja umutite sa vrhnjem, pa prelijte u mješavinu brašna i ostalih sastojaka.
- Dodajte i čokoladu, pa nakon što sve izmiješate, prelijte u okrugli kalup za pečenje osnovice 20 cm, a dubine 6 cm.
- Kalup prethodno obložite papirom za pečenje.
- Pecite 80 minuta na 170 °C, a nakon što se ispeče, ostavite koru da se ohladi.
- U međuvremenu stavite vrhnje za kuhanje u šerpu i kada se zagrije na laganoj temperaturi dodajte izlomljenih 300 gr čokolade za kuhanje.
- Miješajte dok ne dobijete glatku masu, a nakon tog poklopite i ostavite u frižider da se ohladi.
- Koru podijelite na dva jednaka dijela.
- Na jedan dio kore premažite dio pripremljenog fila, zatim stavite drugu koru i cijelu tortu premažite preostalim filom.
- Da biste napravili dekoraciju, nožem sastružite čokoladu i stavite na površinu torte.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!