Čokoladna torta

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 30 minuta
Čokoladna torta

Sastojci

Maragarin:
1/2 kilograma
Jaja:
15 komada
Šećer u prahu:
1/2 kilograma
Istopljena čokolada:
1/2 kilograma
Šlag krema:
220 grama
Mlijeko:
Po želji

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte margarin i žumanca.

  2. Dodajte pola šećera i istopljenu čokoladu.

  3. U drugoj zdjeli umutite bjelanca i ostatak šećera tako da dobijete kompaktnu smjesu a zatim je pomiješajte u smjesu s čokoladom.

  4. Ispecite 3 korice od pola smjese koju ste napravili.

  5. Korice pecite 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  6. Od krem šlaga i mlijeka napravite šlag.

  7. Tortu pravite tako što redate prvo pečene korice, ostatak čokoladne smjese a zatim šlag.

  8. Ukrasite s čokoladom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.