Čokoladne napolitanke

Služi: 1 osobuPriprema: 50 minuta
Čokoladne napolitanke

Sastojci

Maslac:
200 grama
Čokolada za kuhanje:
2 komada
Oblatne:
1 pakovanje
Šećer:
50 grama
Vanilin šećer:
1 pakovanje
Nasjeckani orasi:
150 grama
Slatko vrhnje:
200 mililitara
Mlijeko:
200 mililitara

Instrukcije

  1. Karamelizirati šećer na umjerenoj temperaturi, dodati 200 ml mlijeka i kada se šećer istopi, skinuti smjesu s vatre.

  2. Dodati istopljenu čokoladu za kuhanje, vanilin šećer, 150 gr maslaca, 150 gr oraha i sve izmiješati.

  3. Na kraju umiješati i 200 ml umućenog slatkog vrhnja i napravljenim filom premazati jednu oblatnu, pa preklopiti drugom, ponovo premazati filom i nastaviti postupak do isteka materijala.

  4. Težim predmetom pritisnuti složene,premazane oblatne i ostaviti da prenoće.

  5. Sljedeći dan ih izrezati na kocke, pa preliti glazurom napravljenom od 1 čokolade, 50 gr maslaca i 1 kašikom mlijeka.

  6. Napolitanke ukrasiti po želji, orasima, kokosom ili šećerom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.