Karamelizirati šećer na umjerenoj temperaturi, dodati 200 ml mlijeka i kada se šećer istopi, skinuti smjesu s vatre.
Dodati istopljenu čokoladu za kuhanje, vanilin šećer, 150 gr maslaca, 150 gr oraha i sve izmiješati.
Na kraju umiješati i 200 ml umućenog slatkog vrhnja i napravljenim filom premazati jednu oblatnu, pa preklopiti drugom, ponovo premazati filom i nastaviti postupak do isteka materijala.
Težim predmetom pritisnuti složene,premazane oblatne i ostaviti da prenoće.
Sljedeći dan ih izrezati na kocke, pa preliti glazurom napravljenom od 1 čokolade, 50 gr maslaca i 1 kašikom mlijeka.
Napolitanke ukrasiti po želji, orasima, kokosom ili šećerom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!