Čokoladni kolač sa višnjama i lješnjacima

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 30 minuta
Čokoladni kolač sa višnjama i lješnjacima

Sastojci

Čokolada za kuhanje:
250 grama
Višnje:
400 grama
Brašno:
200 grama
Šećer:
100 grama
Soda bikarbona:
1/4 kašičice
Prašak za pecivo:
1/4 kašičice
Istopljeni maslac:
70 mililitara
Isjeckani lješnjaci:
70 grama

Instrukcije

  1. Čokoladu za kuhanje istopiti.

  2. Višnje oprati i odstraniti košpice.

  3. Brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer sjediniti u jednoj od posuda za kuhanje.

  4. Dodati istopljenu čokoladu i maslac, pa kašikom sjediniti smjesu.

  5. Umiješati očišćene višnje i lješnjake, pa smjesu staviti u manji pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje.

  6. Peći 45 minuta na 200 °C, ohladiti i poslužiti kao ukusni desert.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.