Čokoladni kolačići s kokosom i orasima
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Bjelanca:
3 komada
Sol:
1/2 kašičice
Šećer:
3/4 šolje
Čokolada:
3/2 solja
Kokos:
9/4 solja
Nasjeckani orasi:
1/2 šolje
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 160 stepeni.
Pomasite posudu za pečenje kolača.
Rastopite čokoladu na manjoj temperaturi i ostavite da se ohladi.
U zdjeli dobro umutite bjelanca i lagano dodajte šećer, sol i vanilla ekstrakt.
Umiješajte čokoladu, kokos i orahe.
Koristeći kašiku kao kalup, pravite kolačiće i redajte ih u posudu za pečene.
Pecite 10-12 minuta, ili dok kolačići ne budu mekani u sredini.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.