Čokoladni puding

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Čokoladni puding

Sastojci

Mlijeko:
3 šolje
Kukuruzni škrob:
1/4 šoljice
Šećer:
1/2 šoljice
Sol:
1/4 kašičice
Ekstarkt vanilije:
3/2 kasicica
Nezaslađena čokolada:
90 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte lonac na srednjoj temperaturi pa dodajte mlijeko i čokoladu.

  2. Kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se čokolada ne otopi i počnu se stvarati mjehurići sa strane.

  3. U posebnoj zdjeli pomiješajte škrob, šećer, sol i preostalu 1/3 šoljice mlijeka. Izmiješajte.

  4. Napravljenu smjesu pomiješajte s čokoladnom.

  5. Smanjite temperaturu i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  6. Kuhajte još 5 minuta uz konstantno miješanje.

  7. Ostavite da se malo ohladi pa dodajte vanilla ekstrakt i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.