Čorba od brokule i piletine

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Čorba od brokule i piletine

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
3 kašike
Brašno:
2 kašike
Brokula:
450 grama
Pileća supa:
800 mililitara
Kuhana pileća prsa:
400 grama
Mlijeko:
200 mililitara
Cheddar sir:
200 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati brašno, pa uz konstantno miješanje kuhati 2-3 minute.

  2. Dodati pileću supu i mlijeko, pa nakon što smjesa proključa umiješati oprane cvjetove brokule, sol i biber.

  3. Kuhati 5-7 minuta, dodati piletinu, pa kuhati još 2-3 minute.

  4. Na kraju umiješati sir i poslužiti supu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.