- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 100 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 6.7.2012
- 650 ml
- manje masno mlijeko
- 80 g
- brašno
- 200 g
- riža
- 250 g
- dimljena pureća prsa
- 500 ml
- pileća supa
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1/4 kašičica
- Biber
- 1 kašičica
- ruzmarina
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 komad
- mrkva
- 1 kašika
- Maslac
- 1/2 kašičica
- Sol

- Na istopljenom maslacu oko 10 minuta pržiti isjeckanu mrkvu, crveni, bijeli luk i ruzmarin.
- Dodati pileću supu, puretinu i rižu.
- Poklopiti šerpu i kuhati smjesu 80 minuta, dok riža omekša.
- U posebnoj posudi napraviti glatku smjesu od brašna i mlijeka, preliti je u skuhanu smjesu s rižom, dodati biber, pa nastaviti kuhanje još 10 minuta.
- Čorbu poslužiti toplu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!