Čorba od mesa i graška

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 30 minuta
Čorba od mesa i graška

Sastojci

Mrkva:
2 komada
Luk:
2 komada
Grašak:
1 šolja
Meso:
300 grama
Brašno:
3 kašike
Sol:
1 prstohvat
Vegeta:
1 prstohvat
Peršin:
1 šolja
Biber:
1 prstohvat
Crvena paprika:
2 komada

Instrukcije

  1. U šerpu izdinstamo mrkvu i luk.

  2. Kada omekša dodamo sitno izrezano meso po želji, kako ko koje voli, malo izdinstamo dok ne ne dobije smečkastu boju.

  3. Zatim dodajem šolju graška sve skupa prodinstamo dok grašak ne omekša.

  4. Dodajmo vodu i zacine ( sol, vegetu , peršin , biber, crvena paprika,) i kuhamo sve dok se meso ne omekša.

  5. Kada je meso kuhano u jednu posudu dodamo par kašika brašna, crvene paprike , koncrentat rajcice koju razmutimo sa toplom vodom.

  6. Dodajemo u čorbu i pustimo još par minuta da se krčka.

  7. Naša je čorba gotova i spremna za posluživanje.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.