- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 31.5.2012
- 500 g
- grašak
- 2 komad
- mrkve
- 150 ml
- kisela pavlaka
- 2 kašika
- brašno
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 kašika
- ulje
- 1 po potrebi
- Sol

- Mrkvu isjeckati na manje dijelove i staviti da se sa graškom i sitno isjeckanim lukom kuha u slanoj vodi.
- Kada povrće omekša, procijediti ga, a vodu u kojoj se kuhalo ostaviti.
- Omekšalo povrće izmiksati i pomiješati sa pavlakom.
- U šerpi zagrijati malo ulja i propržiti 2 kašike brašna.
- Dodati ismiksano povrće s pavlakom, vodu u kojoj se kuhalo povrće i sol po želji, pa kuhati 10-ak minuta.
- Čorbu poslužiti toplu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!