Čorba od mrkve i karfiola

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Čorba od mrkve i karfiola

Sastojci

Karfiol:
1 glavica
Mrkva:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Pavlaka:
2 kašike
Puter:
20 grama
Mješavina začina:
Po želji
Sol:
Po želji
Pileće kocke:
2 komada

Instrukcije

  1. Karfiol očistiti i isjeći na cvjetove, a mrkvu na kolutove.

  2. U posudi za kuhanje prokuhati 1 l vode sa 2 pileće kocke.

  3. Sitno isjeckan luk propržiti u šerpi, na malo putera, pa dodati mrkvu i kratko dinstati.

  4. Dodati supu i cvjetove karfiola, pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.

  5. Cijelu smjesu izmiksati mikserom, dodati začine i kuhati još nekoliko minuta

  6. U skuhanu čorbu dodati 2 kašike pavlake, promiješati i servirati jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.