- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 6.3.2012
- 1 glavica
- karfiol
- 2 komad
- mrkva
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 kašika
- pavlaka
- 20 g
- puter
- 1 po potrebi
- Mješavina začina
- 1 po potrebi
- Sol
- 2 komad
- pileće kocke

- Karfiol očistiti i isjeći na cvjetove, a mrkvu na kolutove.
- U posudi za kuhanje prokuhati 1 l vode sa 2 pileće kocke.
- Sitno isjeckan luk propržiti u šerpi, na malo putera, pa dodati mrkvu i kratko dinstati.
- Dodati supu i cvjetove karfiola, pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
- Cijelu smjesu izmiksati mikserom, dodati začine i kuhati još nekoliko minuta
- U skuhanu čorbu dodati 2 kašike pavlake, promiješati i servirati jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!