- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 24.6.2012
- 1 glavica
- Crveni luk
- 200 g
- pileća prsa
- 300 g
- kukuruz
- 1 l
- pileća supa
- 100 g
- Maslac
- 400 ml
- mlijeko
- 1 po potrebi
- peršun
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- Sol

- U šerpi, na istopljenom maslacu propržiti sitno isjeckan crveni luk.
- Nakon 3-4 minute dodati isjeckana pileća prsa, peršun, kukuruz i začine.
- Smjesu dinstati 6-8 minuta.
- Dodati pileću supu, pa mlijeko i kuhati čorbu 30-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!