- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 29.10.2012
- 250 g
- pureće kobasice
- 1 g
- Crveni luk
- 1 kašika
- Bijeli luk
- 1 1/2 l
- pileća supa
- 4 komad
- Krompir
- 320 g
- kelj
- 1 po potrebi
- Sol

- U šerpi, na zagrijanom ulju izdinstati crveni luk, zatim dodati bijeli i kuhati 1 minut uz konstantno miješanje.
- Dodati izrezane kobasice i pržiti nekoliko minuta.
- U šerpu preliti pileću supu.
- Kada supa proključa staviti krompir isjeckan na kockice, izrezane listove kelja i sol.
- Čorbu kuhati dok krompir ne omekša, oko 40 minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!